Spoľahlivé produkty a servis
        pre čistotu akejkoľvek prevádzky

Záleží nám na pôvode výrobkov, ktoré predávame

Rovnako tak aj na vplyve ich výroby na životné prostredie. Čo znamená značka ECOLABEL viete. Dnes vám chceme dať do pozornosti ďalší dôležitý celosvetovo uznávaný certifikát FSC. Forest Stewardship Council – FSC – je medzinárodná nezisková organizácia, ktorá rieši problémy lesného hospodárstva vo svete. Môžete ho nájsť na rôznych výrobkoch z dreva – od nábytku, cez hračky, až po papierové uteráky alebo toaletný papier.

FSC vydáva dva druhy certifikátov:

Certifikát obhospodarovania lesov – forest management certification – záruka, že všetky procesy sú v súlade so štandardmi FSC

Certifikát spotrebiteľského reťazca – chain of custody certification – overuje sa, či sa s výrobkami zaobchádza správne v každej fáze výroby

Pre subjekty obhospodarujúce lesy a zároveň spracujúce surovinu je možné vydať aj kombinovaný certifikát obhospodarovania lesov/spotrebiteľského reťazca (FM/CoC).

Získať certifikát FSC nie je vôbec jednoduché. Zaručuje však, že výrobky takto označené pochádzajú zo zodpovedne obhospodarovaných lesov. Drevo pochádzajúce z nich bolo vyťažené a spracované v súlade so štandardmi FSC. Po environmentálnej, sociálnej a ekonomickej stránke a lesný podnik zároveň vyvíja aktivity na dlhodobú udržateľnosť lesa.


Bližšie informácie o certifikácii FSC nájdete na https://ic.fsc.org/en

 

    

späť na zoznam