Spoľahlivé produkty a servis
        pre čistotu akejkoľvek prevádzky

Prečo čistiace prostriedky nečistia?




Všetci poznáme situáciu, keď sa na nás usmieva slečna z reklamy s čistiacim prostriedkom v ruke.  Postrieka znečistený povrch, pretrie a všetko sa leskne. 

Po zakúpení zázračného prostriedku príde sklamanie a my si hovoríme, že sme opäť naleteli  reklame. 

Prečo čistiace prostriedky nečistia tak ako v reklame? 


Je to častokrát preto, lebo ich nesprávne používame. Každý prostriedok musí určitý čas na znečistenú plochu pôsobiť. Ideálne 5- 10 min, ale ani po uplynutí tejto doby ešte nie vhodné len povrch opláchnuť.  


Treba použiť hubku alebo handričku a povrch mechanicky dočistiť.  Až teraz môžeme povrch opláchnuť a výsledok sa už musí dostaviť. Ak bol povrch viac znečistený, treba nechať prostriedok dlhšie pôsobiť alebo použiť ho opakovane.


Ďalším trikom pre lepšiu účinnosť čistiaceho prostriedku je nahriatie znečisteného povrchu. Tento spôsob môžeme využiť, ak čistíme rôzne konvektomaty, grily a iné druhy spotrebičov využívané hlavne v gastronómií. 

Ideálne je nanášať čistiace prostriedky v spreji, čím sa vytvorí aktívna pena, ktorá lepšie rozloží usadeniny a nečistoty. 

Druhy čistiacich prostriedkov


Na trhu sú rôzne typy a druhy čistiacich prostriedkov. V našom sortimente nájdete prostriedky na profesionálne čistenie, vhodné pre čistiace firmy v rôznych baleniach od veľkých 5-litrových až po praktické balenia s rozprašovačom, ktoré vytvárajú už spomínanú aktívnu penu.


Pozrite si ponuku na našej webovej stránke na https://www.lorika.sk/kategoria/47/cistiace-prostriedky, kde nájdete celý sortiment. 


V prípade, že potrebujete čokoľvek vysvetliť, napíšte na náš chat, radi vám pomôžeme.

späť na zoznam